Nyitvatartás

Hétfő -Péntek:

előzetes egyeztetés!

a +36 30 6387728

vagy a

+36 20 5899317 számon

Szombat: 9-12h

Vasárnap: Zárva

Cserépkályha építés

Mi éri meg jobban? Egy szép cserépkályha építése vagy építtetése, esetleg valami más fűtési mód?

A cserépkályha építés napjainkban a reneszánszát éli.

Hogy miért?

A szépen és jól megépített cserépkályha gyönyörű és különleges hangulatot ad a lakótérnek, egyben tökéletes megoldást jelent azok számára, akik a közműszolgáltatói kiadások mellett az ökológiai lábnyomuk csökkentésére is vágynak. Hiszen belső szerkezetéből adódóan nem csak a fát hasznosítja, hanem a füstből is kinyeri a hőenergiát. Nagyon fontos, hogy cserépkályha építését csak hozzáértő és megbízható szakemberrel végeztessük.

Hogyan hasznosítja a füstöt a cserépkályha?

A belső szerkezetben hosszú ideig keringő füst rendkívül sok hőt hagy hátra, melyet a vastag agyagréteg falak órákig meg is tartanak. Azonban azt fontos tudni, hogy a cserépkályha hatékonyságához az üzemelést folyamatosan kell biztosítani. De egy jól megépített cserépkályha rövid és intenzív tüzelés után is órákon keresztül, egyenletesen biztosítja a kellemes hőmérsékletet, hiszen a külső mázas csempe burkolat egy samott-tűzteret és járatrendszert takar, amely a gondos építés során kerül kialakításra.

Hogyan működik egy cserépkályha?

cserépkályha építése során a fő cél, hogy a forró füstgázok a kályha egész csempefelületével érintkezzenek, hiszen így adja le az ideális hőmérsékletet. Ennek érdekében még a járatok is úgy vannak kialakítva, hogy a cserépkályhában ne legyenek fűtetlen részek.

Ennek a kialakításnak köszönhetően a cserépkályha az egyedi hangulata mellett ideális megoldás lehet kiegészítő és rásegítő fűtésként alkalmazva a családi házak számára, vagy egyedi fűtésként a vadászházak és pihenők számára.

Milyen cserépkályha fajtákat ismerünk?

Tüzelését tekintve lehet vegyes, fa és gázkályha, kialakítását nézve pedig lehet beépített vagy hordozható kivitel. Előbbi tömegét maga a csempe és a felhasznált anyagok adják, melyek nagyban kihatnak a hőmennyiség leadására, tehát a nehezebb cserépkályhák hosszabb ideig tárolják és egyenletesebben sugározzák a hőt még a tűz kialvása után is.