Melegség, szépség, otthonosság, meghittség, elegancia és luxus – ez a kandalló. A középkor és a reneszánsz óta fontos lakáselem. Napjainkban is egyre keresettebb. Mi ennek a töretlen népszerűségnek az oka?

A válasz egyszerű: az örök emberi értékek nem változnak. A család társasági életének színtere a nappali, amely akkor alkalmas funkciójának betöltésére, ha otthonos, kényelmes, szerethető, de ugyanakkor reprezentatív is. A kandalló önmagában is központi szerepet játszik a nappali kialakításában, hiszen gyönyörű! Végtelen forma és anyaggazdagságával megszámlálhatatlan változatot kínál: készülhet márványból, kőből, színes csempékből. A mai különleges csempekandallók már egyáltalán nem emlékeztetnek a régi, falhoz állított szekrényszerű cserépkályhákra.

Esztétikai funkciójukon túl a kandallóknak gyakorlati előnyük is van: meleget adnak. Azonkívül, hogy a magas energiaárak mellett egyáltalán nem mindegy, mekkora a fűtésszámlánk, a pattogó tűz hangja, az égő fa illata és a lobogó láng semmivel össze nem hasonlítható élményt nyújt. A kandalló használható kiegészítő fűtésnek, sőt egy megfelelő méretű és jól elkészített csempekandalló önmagában is alkalmas a ház vagy lakás fűtésére. Egyre többen kérnek kandallót vidéki házukba vagy nyaralójukba is: hűvösebb időben jelentősen emeli a komfortérzést a kellemes meleg és a tűz látványa.

A kandalló régebben a luxus szimbóluma volt, de ma már bárki számára elérhető. Az egyetlen problémát az jelentheti, hogy milyet válasszunk. Ebben tud segítséget nyújtani cégünk, ahol kiváló és képzett szakemberek állnak az Ön rendelkezésére. Van olyan kollégánk, aki már harmadik generációs kályhaépítő: apja és nagyapja is ezzel foglakozott.

“Minden ügyfelünknek személyre szabott, egyedi tervezés jár -nem számítógéppel történő, hanem valóban egyedi! – díjtalan felmérés, többszöri konzultáció, pontos határidők és természetesen garancia” – mondja, Termel Lajos a cég egyik ügyvezetője, harmadik generációs cserépkályhás mester. “Viszonylag kis létszámmal működünk és nem is szándékozunk a céget felduzzasztani – a mennyiségnél fontosabbnak tartjuk a minőséget.”

termel_lajos

Termel Lajos vagyok, harmadik generációs kályhaépítő. Családunk az 1900-as évek eleje óta foglakozik kályhakészítéssel. Nagyapám saját maga formázta és égette a mázas csempéket, amelyekből felépítette különleges kályháit.

Az idősebbek bizonyára emlékeznek a termokoksz kályhákra, melyeket egész Budapesten szinte kizárólag apám és én építettünk. A mi nevünkhöz fűződik többek között a Márvány utcai -akkori “Kisroyal” étterem csodálatos, antik kályhájának újjáépítése is.

Jelszavunk azóta sem változott: szakértelem és tisztesség !

 

Fontosnak tartom a gondos anyagválasztást, a precíz, gondos kivitelezést: hiszen mindez előfeltétele a kályhák és kandallók jó működésének és hosszú élettartamának.

Terveim a már meglévő vagy épülőfélben lévő ház belső tereinek figyelembevételével, a megrendelő egyéni elképzeléseivel összhangban készülnek.

Az építéshez kályhacsempét, márványt, natúr téglát, köveket vagy ezek különböző kombinációit használjuk, akár hagyományos samottjáratos, akár fém tűztérbetétes kivitelben.