kandallo-epites

Az ember és a tűz kapcsolata már ősidők óta kivételes és meghatározó. Napjainkban a kandalló építés újra fénykorát éli. Ennek oka, hogy egy kandalló akár több hasznos funkciót is elláthat a házban.

Egy kandalló egyszerre melegíti fel az otthonunkat, és különlegesen meghitt hangulatot teremt a lakásba. Hogyan teszi mind ezt?

A pattogó fa hangja, a láng látványa és az égő fahasábok illata, melyek egy-egy téli estén az összes érzékszervünkre hatva teremtik meg a tökéletes hangulatot.

Álmodja meg a kandallóját és mi megépítjük Önnek!

 

Mit érdemes tudni a kandalló építésről?

A kandallót leginkább kiegészítő vagy időszakos fűtésre ajánlott alkalmazni, de leginkább a hideg téli esték családi és baráti eseményei meghitt kiegészítője lehet. És bár a kandallók közül kétféle típust – látvány és fűtő kandallót – különböztethetünk meg, mindkettőnek meg van a maga szépsége és haszna.

Azonban, mivel a kandalló építéséből adódóan nem tartalmaz füstjáratot, maximum 70%-os hatásfokkal üzemeltethető, így a leghidegebb napokon mindenképpen csak kiegészítő fűtésként javasolt a használata. Bár előnyei közé sorolhatjuk gyors, 15 perces felfűtését, a füstjáratok hiányában hamar ki is hűl a tűztér. Éppen ezért fogyasztása óránként megköveteli az akár 12 kg fát is, melynek következményeként a kandallók nem igazán tartoznak a praktikus fűtő berendezések közé. Ettől függetlenül a technika rohamos fejlődésének köszönhetően, a kandallók széles választéka áll a rendelkezésünkre, melyek közül mindenki megtalálhatja a saját elképzeléseinek megfelelőt.

Varázsolja kandalló építéssel a tűz melegét biztonságos módon a lakásába!

Ha ezek után Ön is kandallót szeretne építeni illetve építtetni, keressen minket bátran!

Miért minket válasszon a kandalló építésre?

  • „dinasztiánk” közel 100 éves múltra tekint vissza, így komoly szakmai háttérrel, nagy tapasztalattal rendelkezünk
  • ingyenes helyszíni felmérést és szakmai tanácsadást biztosítunk
  • országos szintű munkavégzés
  • minőségi és működési garancia az általunk épített kandallókra

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a kandalló építéssel kapcsolatban, akkor hívjon minket bátran! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!