Nyitvatartás

Hétfő -Péntek:

előzetes egyeztetés!

a +36 30 6387728

vagy a

+36 20 5899317 számon

Szombat: 9-12h

Vasárnap: Zárva

Kandalló építés

Kandalló építés vagy valami más?

A kandalló építés mellett szól a romantikus hangulat amit csakis egy kandalló nyújthat, hiszen használata közben tökéletesen átadja a tűz közelségét és melegét. Bár fűtéstechnikailag egy kandalló kevésbé bizonyul hasznosnak, mint a cserépkályha, de ezt a fenti tulajdonsága kellőképpen ellensúlyozza.

Miért az, amit érdemes a kandalló építéséről tudni?

A kandallót leginkább kiegészítő vagy időszakos fűtésre ajánlott alkalmazni, de leginkább a hideg téli esték családi és baráti eseményei meghitt kiegészítője lehet. És bár a kandallók közül kétféle típust – látvány és fűtő kandallót – különböztethetünk meg, mindkettőnek meg van a maga szépsége és haszna.

Azonban, mivel a kandalló építéséből adódóan nem tartalmaz füstjáratot, maximum 70%-os hatásfokkal üzemeltethető, így a leghidegebb napokon mindenképpen csak kiegészítő fűtésként javasolt a használata. Bár előnyei közé sorolhatjuk gyors, 15 perces felfűtését, a füstjáratok hiányában hamar ki is hűl a tűztér. Éppen ezért fogyasztása óránként megköveteli az akár 12 kg fát is, melynek következményeként a kandallók nem igazán tartoznak a praktikus fűtések közé.

De mind ezt ellensúlyozza a pattogó fa hangja, a láng látványa és az égő fahasábok illata, melyek egy-egy téli estén az összes érzékszervünkre hatva teremtik meg a tökéletes hangulatot.

Ha ezek után Ön is kandallót szeretne építeni illetve építtetni, keressen minket!

Miért minket válasszon a kandallók építésére?

  • „dinasztiánk” közel 100 éves múltra, ezzel együtt szakmai tapasztalatra tekinthet vissza
  • ingyenes felmérés és tanácsadás
  • országos munkavégzés
  • minőségi és működési garancia az általunk épített kandallókra